Контакти EN
КонтактиEnglish
ЗА НАС
Нашият екип Доброволци
ОБУЧЕНИЕ НА ЕЗДАЧА
Полезна информация Езда за начинаещи Езда за напреднали Майсторски клас Обучителна програма Работа от земя Езда за деца Разходка с кон Преходи Езда без седло Езда без юзда
ОБУЧЕНИЕ НА КОНЯ
Обяздване / Тренировки Грижа за коня Q&A често задавани въпроси
ПАНСИОН ЗА КОНЕ
Пансион за коне
WESTERN
Уестърн езда "Reining" Работа с ласо
Natural horsemanship
Natural horsemanship
КАКВО ПРЕДЛАГАМЕ
Полезна информация Разходка с кон Преходи Групови посещения за деца Детски рожден ден "Team building" Ваучери за езда Фотосесия с коне Демонстрации TV Продукции
ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ

Нашият Екип

Веско

Аз съм земен човек. Обичам да съм сред семейството си и приятелите. В работата си с конете открих своя баланс между отговорността и свободата. Мечтая да се кача на коня и да тръгна нанякъде. Да съм спокоен с него и той с мен, да съм сигурен, че двамата ще се справим с всякакви препятствия. И така да яздя без цел, защото във всеки момент съм я постигнал.

-Веселин Герджиков

Ани

Обичам природата, конете, предизвикателствата... Конете са едни от най-красивите и чисти животни, от които човек може да черпи енергия и да се учи много. Конете ни учат на търпение, карат ни да бъдем себе си, да бъдем истински. Само така можем да изградим истинско партньорство със самото животно. С тях няма лицемерие, няма фалш. Нещо повече – конете ни помагат да развием инстинкта си за наблюдение и самонаблюдение, за анализиране на всяка ситуация.

-Анна Елазарова

Сашо

Откакто се помня се занимавам с коне. Едно десетилетие в Америка разви и промени отношението ми към тях. Работейки като каубой имах възможността да тренирам и обяздвам всякакви коне - от млади и нищо незнаещи до проблемни с вредни навици. Тогава осъзнах необходимостта да намеря по до-добър и ефективен начин на комуникация с тях. Възможността да работя с добри треньори и каубои ми помогна да усъвършенствам моите умения като „horseman”, така че вече „horsemanship“ не е такава мистерия за мен, каквато беше преди години. Завръщайки се в България, основната ми цел е да науча хората как ефективно да прилагат принципите на Natural horsemanship, за да имат добро и безопасно партньорство с конете без да се налага да минават по трънливия път, който аз извървях.

-Александър Пенев

Нина

Обичам конете. Изминах дълъг път в търсене на мястото си, видях различни страни от живота на конете сред хората. Работих няколко години в Англия – с коне, използвани за различни цели. Натрупах опит в грижата за здравето им, включително по време на бременността им, раждането и отглеждането на малките. Там, в Англия, гледах Natural horsemanship демонстрация на Пат Парели и негови ученици. Оттогава мечтая да се уча и прилагам методите на естествените взаимоотношения с конете, в тях виждам възможност да вложа любовта си към тях чрез всичките си действия. И сега, в Адгор, вече имам тази възможност.

-Нина Радева

Ицо

Винаги съм обичал животните, но никога не съм предполагал, че ще имам възможността да работя заедно с тях, в екип. Изненадите на съдбата… Затваря ти една врата, отваря две. А за мен определено щастието е извън кутийките, асфалта и кълбата дим от ауспусите на колите. Щастието е там, във вятъра между ушите на коня, в тичащите около теб сърни, в падащия във врата ти сняг от клоните на боровете, в огнените експлозии на слънчеви лъчи, скриващи се зад хоризонта. Този офис ми допада, не бих го заменил. :)

-Христо Шаллиев

Ото

Конете ме направиха по–добър човек. Щастлив съм затова, че намерих смисъла в живота си. Благодаря, че ме приехте в екипа на Адгор.

-Панайот Мартинов

Стамбата

Обичам пълните със смисъл простички неща.

-Станимир Киров

Александър Василев

Грижата за конете, в „Адгор“ ме прави истински щастлив! Мястото - вълшебно, конете - прекрасни, всичко те зарежда с такава много емоция. Чувството да общуваш с животните и да виждаш, че те наистина те разбират, ме прави свободен. За мен свободата на духа е всичко и много се радвам, че съществува „Адгор“.

Благодаря на всички, че ми се доверихте!

Надя

От сцената на Виенската опера, през облаци и самолети, приключения из света, си паднах тук - на мястото!... Прерия, гори, прах, усмивки, конска пот, търпение, дъжд, снежинки... Няма по-голямо щастие за мен от това да съм вплетена между природа и животни, да съм част от същността и силата на коня и да предавам това вдъхновение на малки и големи за тяхна радост и за едно по-добро бъдеще на конете в България.

Това не е работа, това не е хоби, това е моят живот, нещото, с което искам дъщеря ми да се гордее с мен.

С дълбока благодарност за доверието на Ани и Веско и целия толкова всеотдаен, професионален екип!...

- Надя Рийд

Какво означава “АДГОР”?

Адгор е годината на коня в древнобългарският календар. Конят е символ на небесното начало и слънцето, свободата и неукротимата воля на Българите. Ето защо кръстихме и конната база на годината на коня. За предците ни конят е свещено животно символ на небето, обожествявано като Тангра. Силната привързаност на Българите към коня, се наблюдава още от най-дълбока древност.

Твърди се, че древните Българи са знаели отлично основните закономерности на движението на планетите и Земята около Слънцето, и тези свои познания са вложили в един от най-съвършените и до днес календари.Най-голямата единица за време обаче, не е била годината, а периода - състоящ се от 12 години. Имената на годините от този период са били имена на разни животни. Древнобългарският календар е най-съвършенният в света. Това е признато официално от Юнеско. АДГОР е седмата година в българският календар.

Върни нагоре