Контакти EN
КонтактиEnglish
ЗА НАС
Нашият екип Доброволци
ОБУЧЕНИЕ НА ЕЗДАЧА
Полезна информация Езда за начинаещи Езда за напреднали Майсторски клас Обучителна програма Работа от земя Езда за деца Разходка с кон Преходи Езда без седло Езда без юзда
ОБУЧЕНИЕ НА КОНЯ
Обяздване / Тренировки Грижа за коня Q&A често задавани въпроси
ПАНСИОН ЗА КОНЕ
Пансион за коне
WESTERN
Уестърн езда "Reining" Работа с ласо
Natural horsemanship
Natural horsemanship
КАКВО ПРЕДЛАГАМЕ
Полезна информация Разходка с кон Преходи Групови посещения за деца Детски рожден ден "Team building" Ваучери за езда Фотосесия с коне Демонстрации TV Продукции
ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ

Комплексна обучителна програма „АДГОР”

Конна база „Адгор” разработи комплексна програма, която обхваща всички аспекти на обучението, което предлагаме.

- Езда
- Работа от земя
- Фино управление и контрол на зоните на коня
- Познания и умения за грижите за конете

Програмата е ориентирана към приложната езда. Основна част от нея е опознаването на психологията и поведението на конете (как да комуникираме с тях). Уменията, които се придобиват, изучавайки програмата, не са самоцел. Те дават на ездача инструменти и знания да се справи с всевъзможните природни и поведенчески ситуации по време на езда. Обучението е насочено към придобиване на стабилност, маневреност, увереност и лекота. Усвояват се техники за работа с коня, с които да се върне вниманието, респекта и доверието му, когато се наложи. Защото ездата е удоволствие, когато е максимално безопасна и за човека, и за коня.

Целта ни е да усвоите знания и умения, приложими в реални условия по време на езда, както сред природата, така и на манежа. Програмата е структурирана така, че е подходяща както за напълно начинаещи, така и за напреднали ездачи. Разработена е в три отделни курса. Всеки следващ добавя ново ниво на трудност и задълбоченост.

Първи курс:
“АДГОР 1” – Основен курс по езда и работа с коня

Видео Ниво 1

Втори курс:
“АДГОР 2” – Курс по приложна езда и работа с коня
Видео Ниво 2

Трети курс:
“АДГОР 3” – Курс по прецизна езда и работа с коня
Видео Ниво 3

Успешно завършилите всеки курс получават удостоверение и могат да продължат обучението си в следващия курс или в други обучителни центрове.
Успешно завършилите и трите курса имат възможност да работят като инструктори по езда в конна база „Адгор”.

С какво се различава комплексната обучителна програма „Адгор” от останалото обучение в „Адгор”?

В обучителната програма е заложено всичко, което може да се учи в „Адгор”. И точно тук е разликата: предвидена е да обхваща всичко. Обучението е систематизирано, заниманията са с голяма честота, цената е по-ниска. Може ли онова, което се учи по програмата, да се научи и извън нея? Може. Всеки един от модулите в програмата е част от това, което конна база „Адгор” предлага като обучение.

Може ли да се започне не от Първи курс, а от по-горен?

Може. Но кандидатът трябва да положи изпит, за да се удостоверят знанията и уменията му. Ако има нужда от усвояване на нови или от усъвършенстване на досегашните, желаещият може да продължи обучението си до изравняване с критериите на програмата.
Например, ако кандидатът има вече добър опит в ездата и покрива всички изисквания на програмата за Първи курс, но няма опит в работата от земя, може да се обучава само в работа от земя, докато усвои необходимите умения. И после да положи изпит и да получи удостоверение без да е минал целия курс. Отделните занимания за изравняване на знанията се заплащат самостоятелно, без да е необходимо да се заплати самия курс.

За какво ми е да го имам това удостоверение?

Вяра Крушкова: „Държавата засега няма отношение към удостоверенията на „Адгор”, знам това. Но за мен са важни реалните знания и умения, гарантирани от професионализма и взискателността на инструкторите. И това не са само думи – знам, че зад тази тапия наистина седят думата и името на „Адгор”. А това за мен означава признание за наистина реални постижения. Удоволствие е да развивам уменията си в насоките и по начина, по който се работи в „Адгор”. И е чест да получа официално удостоверение от тях, да бъда част от школата на „Адгор”. А дали някой го признава или не… който има уши, да чуе, който има очи, да види :)”

Натела Александровна Хапава: „За мен, получаването на удостоверение от „Адгор” е важно и ценно, защото зад него стои коренно различен начин на обучение на ездача и работа с коня – специфични умения, които могат да се научат през днешния ден в България само в „Адор”, като единствената школа представляваща възможността за задълбочено изучаване на работа с коня по метода на Natural horsemanship. За мен такова удостоверение е ценно не само защото потвърждава постиженията ми, а и защото се издава от инструкторите, във високия професионализъм на които съм убедена.”

Симеон Горанов: Ездата ми дава всичко онова, което ми липсва в „другия ми живот" - облекчението да не трябва да се състезавам с никого и постоянно да се доказвам, удоволствието от свободата на общуването с природата и с хора, които споделят моите интереси. Всъщност, може би ездата е израз на всичко онова, което не съм постигнал в живота си - не защото не съм успял, а защото не съм посмял да го поискам. В този смисъл много от хората на база „Адгор" са ми пример за това, което дълбоко в себе си знам, че съм искал да бъда, но не съм станал и което ме кара да изпитвам истинско възхищение от простотата и чистотата на избора, който са направили. Chapeau! Това е емоционалната и „философската" страна на ездата за мен. Иначе тази свобода и удоволствие трябва да се заслужат и това е възможно само с много труд и упоритост - особено за такива като мен, които не блестят с вродени умения - за което съм благодарен на обучението, на което с толкова инат се посветих. Удивително е как изграждането на умения в ездата прави хората по-добри, защото им помага да се справят с желанието на новака да доминира и управлява със силата на мускулите и да постигнат партньорство и истинска хармония с другия в тандема - коня, да търсят грешките и недостатъците у себе си, а не у другите. А иначе - няма по-голяма тръпка да погледнеш от високо от седлото на коня на този хубав свят, в който живеем, и вятърът да свири в ушите ти.

Върни нагоре