Нашият Екип

Веско

Аз съм земен човек. Обичам да съм сред семейството си и приятелите. В работата си с конете открих своя баланс между отговорността и свободата. Мечтая да се кача на коня и да тръгна нанякъде. Да съм спокоен с него и той с мен, да съм сигурен, че двамата ще се справим с всякакви препятствия. И така да яздя без цел, защото във всеки момент съм я постигнал.

-Веселин Герджиков

Ани

Обичам природата, конете, предизвикателствата... Конете са едни от най-красивите и чисти животни, от които човек може да черпи енергия и да се учи много. Конете ни учат на търпение, карат ни да бъдем себе си, да бъдем истински. Само така можем да изградим истинско партньорство със самото животно. С тях няма лицемерие, няма фалш. Нещо повече – конете ни помагат да развием инстинкта си за наблюдение и самонаблюдение, за анализиране на всяка ситуация.

-Анна Елазарова

Сашо

Откакто се помня се занимавам с коне. Едно десетилетие в Америка разви и промени отношението ми към тях. Работейки като каубой имах възможността да тренирам и обяздвам всякакви коне - от млади и нищо незнаещи до проблемни с вредни навици. Тогава осъзнах необходимостта да намеря по до-добър и ефективен начин на комуникация с тях. Възможността да работя с добри треньори и каубои ми помогна да усъвършенствам моите умения като „horseman”, така че вече „horsemanship“ не е такава мистерия за мен, каквато беше преди години. Завръщайки се в България, основната ми цел е да науча хората как ефективно да прилагат принципите на Natural horsemanship, за да имат добро и безопасно партньорство с конете без да се налага да минават по трънливия път, който аз извървях.

-Александър Пенев

Стамбата

Обичам пълните със смисъл простички неща.

-Станимир Киров

Ваня Топалска

В „Адгор“ се сбъдва най-смелата ми мечта, моето приключение, пътешествието ми в света на конете и величествената природа. Открих различен свят, потопих се и започнах да вкусвам от него. Изпълнена съм с благодарност, че животът постоянно ми изпраща невероятни хора, като страхотния екип на базата, който по един или друг начин ми помагат и правят възможно сбъдването на мечтите ми! Работата в „Адгор“ е някакъв трепет на душата и ме кара да се чувствам жива. Ако харесваме заниманието си, ако винаги правим най-доброто по силите си, тогава наистина се радваме на живота. Трябва да вярваш в това, което правиш, трябва да обичаш това, което правиш, трябва да го правиш с удоволствие. Тогава се чувстваш спокоен, полезен и удовлетворен. Просто е. И сега не спирам да се усмихвам. Всеки ден в това магнетично място е съвършен. Тук сме, за да живеем, да бъдем щастливи и да обичаме. Странно ми е, че това става реалност, защото не съм очаквала, а имам и доста да уча за конете, и общуването с тях. Надявам се, че никога няма да загубя доверието което ми гласуваха всички и ще оправдая очакванията им! Благодаря! Обичам Ви!

-Ваня

Борис Борисов

Конете ми дават свободата, за която винаги съм мечтал.

-Борко

Мая Петрова

Вярвам в естествената нужда у човека от контакт с живата природа. Всеки, който прекарва време сред нея е изпитвал въздействието и върху себе си: прилив на енергия, еуфория, щастие. Обичам да съм НАВЪН, дивото ме зове! Харесва ми да предизвиквам себе си, да уча нови неща, да надскачам лимитите си, да търся нови хоризонти. Работата с коне е отдавнашна моя мечта! Въпреки, че за да напредваш в нея се изисква много воля, постоянство, концентрация и отдаденост, контактът с тези прекрасни животни ми дава усещане за чиста радост, лекота и свобода!

Какво означава “АДГОР”?

Адгор е годината на коня в древнобългарският календар. Конят е символ на небесното начало и слънцето, свободата и неукротимата воля на Българите. Ето защо кръстихме и конната база на годината на коня. За предците ни конят е свещено животно символ на небето, обожествявано като Тангра. Силната привързаност на Българите към коня, се наблюдава още от най-дълбока древност.

Твърди се, че древните Българи са знаели отлично основните закономерности на движението на планетите и Земята около Слънцето, и тези свои познания са вложили в един от най-съвършените и до днес календари.Най-голямата единица за време обаче, не е била годината, а периода - състоящ се от 12 години. Имената на годините от този период са били имена на разни животни. Древнобългарският календар е най-съвършенният в света. Това е признато официално от Юнеско. АДГОР е седмата година в българският календар.

Return to Top