Нашият Екип

Веско

Аз съм земен човек. Обичам да съм сред семейството си и приятелите. В работата си с конете открих своя баланс между отговорността и свободата. Мечтая да се кача на коня и да тръгна нанякъде. Да съм спокоен с него и той с мен, да съм сигурен, че двамата ще се справим с всякакви препятствия. И така да яздя без цел, защото във всеки момент съм я постигнал.

-Веселин Герджиков

Ани

Обичам природата, конете, предизвикателствата... Конете са едни от най-красивите и чисти животни, от които човек може да черпи енергия и да се учи много. Конете ни учат на търпение, карат ни да бъдем себе си, да бъдем истински. Само така можем да изградим истинско партньорство със самото животно. С тях няма лицемерие, няма фалш. Нещо повече – конете ни помагат да развием инстинкта си за наблюдение и самонаблюдение, за анализиране на всяка ситуация.

-Анна Елазарова

Сашо

Откакто се помня се занимавам с коне. Едно десетилетие в Америка разви и промени отношението ми към тях. Работейки като каубой имах възможността да тренирам и обяздвам всякакви коне - от млади и нищо незнаещи до проблемни с вредни навици. Тогава осъзнах необходимостта да намеря по до-добър и ефективен начин на комуникация с тях. Възможността да работя с добри треньори и каубои ми помогна да усъвършенствам моите умения като „horseman”, така че вече „horsemanship“ не е такава мистерия за мен, каквато беше преди години. Завръщайки се в България, основната ми цел е да науча хората как ефективно да прилагат принципите на Natural horsemanship, за да имат добро и безопасно партньорство с конете без да се налага да минават по трънливия път, който аз извървях.

-Александър Пенев

Стамбата

Обичам пълните със смисъл простички неща.

-Станимир Киров

Ваня Топалска

В „Адгор“ се сбъдва най-смелата ми мечта, моето приключение, пътешествието ми в света на конете и величествената природа. Открих различен свят, потопих се и започнах да вкусвам от него. Изпълнена съм с благодарност, че животът постоянно ми изпраща невероятни хора, като страхотния екип на базата, който по един или друг начин ми помагат и правят възможно сбъдването на мечтите ми! Работата в „Адгор“ е някакъв трепет на душата и ме кара да се чувствам жива. Ако харесваме заниманието си, ако винаги правим най-доброто по силите си, тогава наистина се радваме на живота. Трябва да вярваш в това, което правиш, трябва да обичаш това, което правиш, трябва да го правиш с удоволствие. Тогава се чувстваш спокоен, полезен и удовлетворен. Просто е. И сега не спирам да се усмихвам. Всеки ден в това магнетично място е съвършен. Тук сме, за да живеем, да бъдем щастливи и да обичаме. Странно ми е, че това става реалност, защото не съм очаквала, а имам и доста да уча за конете, и общуването с тях. Надявам се, че никога няма да загубя доверието което ми гласуваха всички и ще оправдая очакванията им! Благодаря! Обичам Ви!

-Ваня

Борис Борисов

Конете ми дават свободата, за която винаги съм мечтал.

-Борко

Какво означава “АДГОР”?

Адгор е годината на коня в древнобългарският календар. Конят е символ на небесното начало и слънцето, свободата и неукротимата воля на Българите. Ето защо кръстихме и конната база на годината на коня. За предците ни конят е свещено животно символ на небето, обожествявано като Тангра. Силната привързаност на Българите към коня, се наблюдава още от най-дълбока древност.

Твърди се, че древните Българи са знаели отлично основните закономерности на движението на планетите и Земята около Слънцето, и тези свои познания са вложили в един от най-съвършените и до днес календари.Най-голямата единица за време обаче, не е била годината, а периода - състоящ се от 12 години. Имената на годините от този период са били имена на разни животни. Древнобългарският календар е най-съвършенният в света. Това е признато официално от Юнеско. АДГОР е седмата година в българският календар.

Return to Top